Focul lu’ Sumedru – Sărbătoarea Luminii la Școala Gimnazială ”George Topârceanu”

Octombrie 2016 a fost iarăși momentul tradițional când Focul este pe buzele tuturor. La școala noastră tradiția aprinderii focului este completată de expoziția dovlecilor luminoși. Este momentul în care elevii decorează dovleci, iar familiile, prietenii, vecinii vin să îi vadă, având un bun prilej să viziteze interiorul școlii, să discute cu cadrele didactice.

Anul acesta sărbătoarea Focului de sf. Dumitru a fost pregătită de:

* Primăria, Consiliul Local, poliția Orașului Mioveni care au asigurat materialul lemnos și echipele ISU pentru supraveghere, au adus și covrigi participanților;

* Asociația de Părinți a fost lângă foc împărțind dulciuri copiilor;

* Consiliul Școlar al Elevilor care a pregătit flori și bilețele haioase pentru colegii veniți să stea în jurul focului. Se cuvine să menționăm aici pe reprezentanții clasei a VI-a A care au avut cele mai multe flori și pe ai clasei a V-a D care au adus cele mai multe bilețele, dar cu toții au fost implicați în a aduce un zâmbet și o floare celorlalți.

* Cadrele didactice care s-au aflat printre participanți unde au avut un dialog nonformal cu părinții, cu foștii elevi, cu alți colegi prezenți la foc, dar au fost și gazde ospitaliere în școală unde au primit vizita autorităților, părinților, locuitorilor orașului dornici să aprecieze ediția 2016 a expoziției de felinare din dovleci și să participe la tradiționalul Foc.

Sărbătoarea Luminii deschisă anual de Focul lu’ Sumedru a fost pentru Școala Gimnazială ”George Topârceanu” și în 2016 un moment al regăsirii, al comunicării prin cuvinte și imagini, al consolidării legăturii cu cei din jur.

Mulțumim tuturor pentru participare și dorim de pe acum să ne revedem sănătoși la ediția viitoare!