Ziua Învăţării Nonformale 2016 la Școala Gimnazială ”George Topârceanu”

În zilele de 21 și 22 octombrie educația nonformală a fost transformată în învățare nonformală și la școala noastră. Cadrele didactice au dorit să arate copiilor că se poate învăța frumos, se pot modela emoții, trăiri și valori morale prin joc și creativitate. Așa că pornind de la abrevierea evenimentului, adică ZÎN, cei mai mici școlari au creat povești în care ei au devenit personaje principale. Cei mari, gimnaziștii, au descoperit bucuria jocurilor de echipă, a jocurilor fără internet, a respectării regulilor, a bucuriei pentru puncte câștigate. Au făcut chiar și din matematică (o știință exactă) un joc și astfel au văzut că învățarea este frumoasă.

Dar ZÎN nu s-a oprit la școală. A ieșit cu povestea în oraș, și a fost găzduită de Centrul Cultural Educativ. Aici s-au depănat amintirile plăcute ale verii, foștii elevi topârceni găsind momentul potrivit să se reconecteze la trăirile pe care le-au lăsat în urmă acum două luni când au luat drumul liceelor. Și a fost o poveste frumoasă despre cum a fost și cum este.

Făcând adunarea emoțională și matematică a acestor evenimente, și privind cu drag imaginile surprinse în aceste zile, toți putem spune că nonformalul este bineprimit de copii și tot mai mult adus în atenție de profesori, iar parteneriatele dintre școală, voluntari și instituțiile de cultură sunt baza învățării experențiale.