Let s do it, România!

Let s do it, România!
Septembrie 2016

O zi însorită de toamnă și îndemnul la o Românie curată printr-un mesaj scurt ”Să facem!”. Așa a fost. Am făcut pe de o parte educație ecolologică și civică, iar pe de altă parte, am curățat mediul acolo unde cei de lângă noi au crezut de cuviință să arunce gunoiul în ciuda faptului că orașul este împânzit de pubele marcate pentru colectarea selectivă.

Și au răspuns din partea Școlii Gimnaziale ”George Topârceanu” 60 de voluntari, elevi cadre didactice, implicați în a demonstra că își doresc un mediu curat.

La grupul nostru s-au alăturat doamna deputat Simona Bucura Oprescu, doamna consilier Marilena Ionescu și domnul Voiculescu Dumitru – coordonatorul secției OINĂ a Clubului Sportiv Dacia 2012 și foști elevi care se simt bine în prezența foștilor colegi de școală și a foștilor profesori.Cu toții am fost surprinși să găsim gunoi menajer pe câmp, la distanță de locuințe, în timp ce destul de aproape de case și blocuri sunt locuri amenajate pentru gunoi.

Elevii noștri au dorit să participe la activitatea de curățenie pentru că do it este despre să facem care se diferențiază clar de trebuie făcut. Așa că au făcut! Și vor duce mai departe imaginea grămezii sacilor cu gunoi, imagine pe care și-o doresc ștearsă din memorie pentru anii viitori.

Este deja obișnuință ca topârcenii să fie prezenți la tot ce înseamnă comunitate, mediu înconjurător, spirit civic.

Vezi Galeria Foto