Ziua copilului, 1 Iunie

Data de 1 iunie este mai mult decât ziua copilului, este un prilej de a sărbători unicitatea acestuia, puritatea sa. Fiecare copil este diferit, are ceva aparte şi nicăieri în lume nu o să găseşti doi copii la fel.
Pentru copii, această zi este una deosebită, este o zi în care pot face ce vor, sunt liberi şi au totul la dispoziţie, pentru ei organizându-se activităţi speciale şi jocuri specifice vârstei. Părinţii se bucură alături de odrasle şi sărbătoresc o zi frumoasă de 1 Iunie.

Această sărbătoare nu este doar una plină de veselie, țipete și voie bună. Aceasta mai reprezintă o amintire celor maturi de nevoile celor mici, de respectarea drepturilor acestora care sunt pe larg până și în prezent încălcate, de înțelegerea că doar prin educarea și creșterea copiilor noștri corect și uman, vom avea noi un viitor mai bun mâine, căci soarta noastră de peste ani, va fi în mâinile celor mici de care avem grija astăzi.
Nu degeaba se spune despre copilărie, că reprezintă una din cele mai frumoase perioade din viața noastră. Doar este o perioadă când nu aveți aproape deloc griji, simțiți la tot pasul protecția părinților, iubirea lor și a apropiaților, sunteți mai toată ziua puși pe joacă și chiar dacă plângeți sau vă supărați pe ceva, aceasta nu durează decât câteva minute, zâmbetul fiind mereu la ordinea zilei.

Așa că dragi părinți, respectați-vă copiii și drepturile acestora, iubiții, nu-i necăjiți și nu vă supărați pe ei, căci fiind copii, de multe ori nu își dau seama că fac ceva care nu este în regulă, faceți așa ca zâmbetul lor să nu dispară niciodată și să vă lumineze ziua în fiecare moment al vieții voastre!
Cei care mai sunteţi copii, bucuraţi-vă de această perioadă, o să vă lipsească! Cei care aţi trecut de aşa ceva, haideţi să ne amintim împreună şi să depănăm câteva amintiri ce ne-au caracterizat copilăria.

1 Iunie este ziua ta si a tuturor copiilor. Să fiţi sănătoşi şi mereu cu zâmbetul pe buze. Să vă bucuraţi şi să creşteţi frumos.

La mulţi ani!